Інформація щодо розгляду звернень громадян за 2023 рік

Одним із важливих напрямків діяльності Державної екологічної інспекції у Вінницькій області є організація роботи з розгляду звернень громадян, а особливо в умовах військового стану.

Протягом 2023 року до Інспекції надійшло 266 звернень, з них колективних - 27, 154 звернень надійшло особисто від громадян, 112 – через органи влади, в яких були порушені питання різної тематики.

Найбільш актуальними залишаються питання щодо:

-         водних ресурсів – 64;

-         природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу – 59;

-         поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами – 37;

-         атмосферного повітря – 29;

-         земельних ресурсів – 28 та інші.

У порівнянні з  минулим роком загальна кількість звернень збільшилась на 114.

Також зауважимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №303 від 13 березня 2022 року на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. №64 “Про введення воєнного стану в Україні”, припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду. Отож, проведення позапланового заходу на підставі звернення громадян можливе лише за погодженням  Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів. 

Нагадуємо, що звернення щодо порушення природоохоронного законодавства до Державної екологічної інспекції у Вінницький області можна направити через застосунок «ЕкоЗагроза», на поштову адресу: 600-річчя, 19, м. Вінниця, 2100 або на електронну адресу vin@dei.gov.ua чи vindei@ukr.net. У зверненні обов’язково варто зазначити: ПІБ, місце проживання, інформацію для зворотнього зв’язку, суть питання (із зазначенням назви суб’єкта господарювання, локацію, фото і т. п.), дату і підпис. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці