Всесвітній день екологічної освіти

Всесвітній день екологічної освіти (The World´s Environmental Education Day) відзначається щороку 26 січня та бере свій початок із 1972 року з Декларації Конференції ООН з навколишнього середовища, якою було визначено  потребу у формуванні загальних принципів, які сприяли у сфері збереження та покращення навколишнього середовища.

Важливим аспектом у вирішенні проблеми збереження природних ресурсів є освіта людей в області охорони довкілля та екологічне виховання населення. На сьогодні екологічна освіта в світі вважається пріоритетним напрямом навчання і виховання учнів загальноосвітніх шкіл. Метою даної дисципліни є вивчення соціального аспекту екологічних проблем та сприяння формування обізнаності, знань, навичок і мотивації, які потрібні для розв'язання екологічних проблем та їх запобіганню.

Отож в цей день закликаємо кожного пам’ятати та своїми діями сприяти збереженню довкілля, адже в розумінні принципів охорони природи та раціонального використання ресурсів, закладено основи здорового та успішного людства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці