Перші результати проведення акції з благоустрою 🕵

Щороку Державна екологічна інспекція у Вінницькій області не залишається осторонь та приймає активну участь в проведенні весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області.

Однією з основних позицій є проведення державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області рейдових перевірок з виявлення фактів незаконного розміщення відходів у несанкціонованих місцях, забезпечення постійного контролю за дотриманням юридичними та фізичними особами вимог природоохоронного законодавства та вжиття заходів з притягнення винних осіб до передбаченої законодавством відповідальності.

З 15 березня 2021 року відповідно до розпорядження Вінницької обласної державної адміністрації від 04.03.2021р. № 187 «Про організацію щорічної  акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області», спеціалістами Інспекції розпочалися рейдові перевірки з виявлення фактів незаконного розміщення відходів на території Вінницької області.

В період з 15.03.2021 по 25.03.2021 проінспектовано Вінницький, Могилів – Подільський, Жмеринський, Тульчинський райони. За результатами рейдових заходів складено 24 протоколи про адміністративні правопорушення.

Основними порушеннями, які виявляються під час проведення рейдових перевірок: розміщення побутових відходів (ПЕТ-пляшки, папір, картон, скло) у несанкціонованих місцях та їх спалювання, виявлення фактів змішування  ресурсоцінних відходів для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці