Інспекторами попереджено розповсюдження серйозної пожежі


 



Під час чергового рейду, інспекторами вкотре було зафіксовано факт спалювання пожнивних рештків та сухої рослиності.

24.09.2020 р. на території Погребищенського району було виявлено масштабну пожежу, що розповсюдилась на відкритій території загальною площею понад 10 га. Фахівцями Інспекції в терміновому порядку повідомлено Погребищенський районний сектор ГУ ДСНС України  у Вінницькій області. Також, з метою недопущення  розповсюдження пожежі на полезахисну лісосмугу та лісовий масив, одним із сільськогосподарських підприємств, для оборювання палаючої ділянки було залучено трактор. Завдяки швидкому реагуванню надзвичайників, пожежу вдалося локалізувати протягом декількох годин.

Нажаль осіб, внаслідок дій яких сталося займання сухої трави, встановити не вдалося.

За інформацією ГУ ДСНС України у Вінницькій області (https://vn.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/14758.html), лише за добу (24.09.2020 р.), рятувальниками на території Вінницької області ліквідовано 19 пожеж на відкритій місцевості.

Довідково повідомляємо, за період з січня по вересень 2020 року, Інспекцією зафіксовано та притягнуто до адміністративної відповідальності за самовільне випалювання рослинності та її залишків 65 осіб, та 47 осіб за порушення вимог пожежної безпеки у лісах. Порушники сплатять до бюджету штрафи на суми 49054 грн. та 30345  грн. відповідно.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці