Щорічне оцінювання державних службовців 📚🗂📌


Кожного року державні службовці проходять оцінювання. Його метою є визначення якості виконання державним службовцем поставлених завдань.
Відповідно по п.8 Закону України «Про державну службу» одним з обов’язкових пунктів завдань є постійне підвищення кваліфікації державних службовців:
📌 державні службовці, які вперше призначені на посади державної служби зобов’язані пройти навчання за загальною або спеціальною програмою підвищення кваліфікації протягом року з дня їх призначення на посаду;
📌 державні службовці не рідше одного разу на три роки мають підвищувати кваліфікацію за загальними або спеціальними професійними та короткостроковими програмами.
Також варте уваги, що державні службовці у межах виконання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності мають набирати не менше 1 кредиту ЄКТС(європейська кредитно-трансферна система) протягом календарного року.
Зарахування кредитів ЄКТС проводить Служба управління персоналом органу, в якому працює державний службовець на основі сертифікатів, свідоцтв та інших документів, які підтверджують проходження такого навчання.
У 2020 році державний службовець в межах виконання індивідуальної програми може набрати 1 кредит ЄКТС, де частка самоосвіти має становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС, а частка інших видів професійних навчань не менше 0,5 кредиту ЄКТС.
Для тих хто бажає підвищити рівень самоосвіти та заробити додаткові кредити ЄКТС радимо переглянути онлайн платформи, зокрема Prometheus, Відкритий Університет Майдану, Дія (Цифрова Освіта), EdEra, Coursera тощо.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці