За результатами розгляду звернення жителя с. Оленівка упорядковано санкціоноване сміттєзвалище !!!

До Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло звернення від жителя с. Оленівка Вінницького району щодо порушення правил експлуатації санкціонованого місця видалення твердих побутових відходів. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області при виїзді на місце було підтверджено факти порушення норм експлуатації місця видалення відходів, а саме: виявлено поодинокі місця загорання та тління відходів, допускаються факти змішування та захоронення (не перероблених і необроблених) побутових відходів а також відходів для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія; не забезпечено своєчасного пересипання відходів ізолюючими матеріалами та не здійснено їх ущільнення.

За результатами розгляду звернення за виявлені порушення Оленівського сільського голову притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу та наголошенню про необхідність проведення робіт з приведення санкціонованого місця видалення твердих побутових відходів у відповідність до чинного законодавства для відновлення законності та забезпечення прав громадян на безпечне для життя і здоров’я навколишнє природне середовище.

Станом на 01.06.2020 року Оленівське місце видалення твердих побутових відходів підгорнуте, пересипане ізолюючим матеріалом та здійснено його ущільнення.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці