Виявлено факт розміщення медичних відходів у м. Калинівка !


Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами з небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області в ході опрацювання листа, що надійшов з Калинівської міської ради було проведено обстеження території колишнього місця видалення твердих побутових відходів м. Калинівка.



При обстеженні було виявлено факт розміщення медичних відходів. Медичні відходи (відпрацьовані голки, шприци, системи для внутрішньовенних ін’єкцій та засоби індивідуального захисту) розміщено у двох місцях, локально на території колишнього місця видалення твердих побутових відходів. Встановити осіб причетних до даного порушення під час проведення обстеження не представилося можливим.



Відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я України № 325 від 08.06.2015р. «Про затвердження Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами» та Закону України «Про відходи» захоронення медичних відходів категорії В заборонено, лише знешкодження. Роботи із збирання та утилізації медичних відходів повинні виконуватися підприємствами, що мають ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами та відповідне сертифіковане обладнання.

З метою притягнення винних осіб до передбаченої чинним законодавством відповідальності, матеріали по даному факту направлено до правоохоронних органів.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці