УВАГА !!! Затверджено Методику відшкодування збитків в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря


Державна екологічна інспекція у Вінницькій області повідомляє, що з 15.05.2020р. набрав чинності Наказ Міністерства енергетики та захисту довкілля України № 277 від 28.04.2020р. «Про затвердження Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря»,  зареєстрований у Міністерстві юстиції від 07 травня 2020 року за № 414/34697.

Таким чином, Інспекція відновила юридичний інструмент впливу на суб’єктів господарювання, які нехтуючи Законом України «Про охорону атмосферного повітря», здійснювали діяльність пов’язану із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідних дозволів або з перевищенням встановлених нормативів.

Нагадаємо, що протягом часу якого вказана методика не діяла, при здійсненні діяльності пов’язаної з викидами забруднюючих речовин без відповідних дозволів чи здійснення наднормативних викидів,  посадові особи суб’єктів господарювання несли лише адміністративну відповідальність -  штраф  у розмірі від п’яти до восьми неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-136 грн.), що абсолютно не відповідало вимогам сьогодення та не покривало шкоду нанесену державі та навколишньому природному середовищу!

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці