Інспекторами вкотре затримано осіб за самовільне випалювання рослинності

Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Вінницькій області вкотре затримано громадянин, які здійснювали самовільне випалювання рослинності, а саме випалювання стерні на землях сільськогосподарського призначення на території Великовулизької сільської ради Тиврівського району. Цього разу за вказане правопорушення   до адміністративної відповідальності за статтею            77-1 КУпАП притягнуто громадянина та посадову особу.
        Інспекція наголошує, що згідно ст.77-1 в КУпАП випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю на землях сільськогосподарського призначення - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн. - 340 грн.), а на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн. - 1190 грн).

Крім того, випалювання сухої рослинності має згубний вплив на стан навколишнього природнього середовища, адже призводить до забруднення атмосферного повітря, руйнування екосистеми та погіршення якості ґрунту

     

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці