Виявлено факт самовільного користування надрами

Спеціалістами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області спільно із представниками Служби безпеки України на території Русавської сільської ради Ямпільського району виявлено факт самовільного користування надрами, а саме: видобування каменю пісковику.




Видобування корисних копалин здійснювалося  групою чоловіків без спеціального дозволу із використанням підручних засобів (металевих клинів, молотів, ломів), за що всі правопорушники й були затриманні.

За даним фактом ведуться слідчі дії, а також встановлюються інші подробиці по справі. Такий злочин карається або штрафними санкціями, або обмеженням волі до трьох років, або позбавленням волі на той самий термін.

Інспекція нагадує, що на такі роботи потрібно отримати дозвіл на спеціальне користування надрами. Окрім цього, дозвіл на видобуток корисних копалин надається тільки після проведення необхідної експертизи та оцінки.

В ситуації яка склалася на території села Русава ніхто такі документи не отримував, тому порушникам загороджує не тільки штраф, але й відшкодування всіх збитків, які були завданні державі.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці