Суд підтримав позицію Інспекції !

❗❗❗Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області у березні 2021 року проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства одного з підприємств Вінниччини. В ході перевірки встановлено, що підприємство здійснює плановану діяльність на АЗС, за відсутності позитивного висновку із оцінки впливу на довкілля. А саме: зберігаються продукти переробки викопного палива загальним об`ємом 30 м.куб., що є порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Відносно уповноваженої особи складено протокол за ст.164 КУпАП, який направлено на розгляд до Вінницького міського суду Вінницької області.

За результатами розгляду протоколу 16 червня 2021 року постановою вищезазначеного суду прийнято рішення про визнання директора підприємства винним у вчиненні правопорушення та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 17 000 гривень в дохід держави без конфіскації продукції.

22 липня 2021 року Постановою Вінницького апеляційного суду апеляційну скаргу директора підприємства залишено без задоволення, а постанову Вінницького міського суду Вінницької області від 16 червня 2021 року залишено без змін.

12 серпня 2021 року вищезазначеною особою сплачено штрафні санкції в повному обсязі.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці