Виявлено факти розміщення побутових відходів у несанкціонованих місцях на території Черемошненської сільської ради



До Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло звернення від жительки с. Черемошне, Тиврівського району, Вінницької області, щодо порушення правил поводження з відходами на території населеного пункту.

  Спеціалістами Інспекції 03.09.2020 року було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Черемошненської сільської ради. При проведенні обстеження території населеного пункту виявлено факти розміщення побутових відходів у несанкціонованих місцях. Органом місцевого самоврядування не визначено на конкурсних засадах юридичної особи, яка уповноважена здійснювати збирання та вивезення твердих побутових відходів з території населених пунктів сільської ради. Не створені необхідні умови для стимулювання залучення населення до збирання і заготівлі окремих видів відходів як вторинної сировини. Не організовано роздільне збирання корисних компонентів твердих побутових відходів.

        За результатами виявлених порушень спеціалістами Інспекції видано приписи щодо їх усунень. Керуючись ст. 42 Закону України «Про відходи» Черемошненського сільського голову притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу.

Крім того, сільському голові наголошенню про необхідність проведення робіт з ліквідації стихійних несанкціонованих місця розміщення відходів для відновлення законності та забезпечення прав громадян на безпечне для життя і здоров’я навколишнє природне середовище.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці