Виявлено самовільне випалювання рослинності в Гайсинському районі !


З настанням весняної погоди, громадяни свідомо здійснюють порушення вимог природоохоронного законодавства в частині використання об’єктів рослинного світу.

Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, було виявлено двох громадян , які здійснювали самовільне випалювання сухої рослинності біля автодороги Губник-Соволівка Гайсинського району.

             За результатами зазначеного факту  на винних осіб було складено протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 1 статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення.              

              Державна екологічна інспекція у Вінницькій області повідомляє:  

             

За дії вчинені за частиною 1 статті 77-1 КУпАП передбачена відповідальність, накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 060- 6 120 гривень ) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

              

За дії вчинені за частиною 2 статті 77-1 КУпАП передбачена відповідальність накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6120-12240 гривень)і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (21 420-30 600 гривень).

                

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області  просить усіх громадян неухильно дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства,  адже за результатами випалювання сухої рослинності можуть настати дуже тяжкі наслідки як в частині порушення «правил пожежної безпеки» так і в частині здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.



 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці