ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ !

28 квітня Міжнародна організація праці (МОП) оголосила Всесвітнім днем охорони праці. Це було зроблено для того, щоб привернути увагу світової громадськості до невирішених проблем у сфері охорони праці та показати, як створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, об'єднані певною темою.

У 2021 році Україна відзначатиме День охорони праці під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я (БЗР)» .

У минулому році вірус зупинив життя цілої планети і внаслідок цього постраждали як роботодавці, так і працівники. Наслідки негативного впливу коронавірусной інфекції на сферу праці доводиться долати і до сьогодні.

Відтепер наше життя змінилося і напевно вже не буде таким як раніше. Маска та антисептики – стали обов’язковим атрибутом для кожного з нас. Це елементи культури сьогодення.

‼ Керівництвом Інспекції постійно наголошується увага на забезпеченні дотримання державними службовцями заходів з протидії поширенню COVID-19.

Виконуючи прості правила, що убезпечують, ми змогли мінімізувати ризики для здоров’я. Нагадаймо їх:

✅ Регулярно та ретельно мити руки з милом – упродовж 20-40 секунд або обробляти дезінфікуючими для рук спиртовмісними (від 60%) засобами

✅ Не торкатися брудними руками своїх очей, носа та рота

✅ Уникати місць скупчення людей

✅ Повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму

✅ Термічно обробляти продукти

✅ Не їсти сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця

✅ Уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.

З пандемією ми почали частіше прислухатися до самих себе, дбайливіше ставитися до свого здоров’я, самопочуття. А також навчилися бути соціально відповідальними!



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці