Виявлено факт самовільного водокористування на території Могилів - Подільського району !


Під час рейдової перевірки на території Могилів - Подільського району  Державною екологічною інспекціє у Вінницькій області було виявлено факт самовільного водокористування.

А саме, 20 квітня 2021 року здійснюючи рейдову перевірку стосовно порушень вимог природоохоронного законодавства було виявлено  порушення права державної власності на воду у вигляді забору води з річки Русава за допомогою мотопомпи без спеціального дозволу на водокористування, що є порушенням вимог природоохоронного законодавства.

За результатами виявленого порушення громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 48 КУпАП та роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства України.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області  вкотре звертає увагу, що первинні водокористувачі мають право здійснювати спеціальне водокористування з водних об’єктів лише на підставі відповідного дозволу, яким встановлюється ліміт забору води, ліміт використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об’єкти. За самовільне водокористування відповідальні особи притягуються до адміністративної відповідальності. Крім того, контролюючим органом нараховується збиток, завданий державі внаслідок порушення водного законодавства.

Інспекція просить усіх суб’єктів господарювання дотримуватись вимог природоохоронного законодавства з метою збереження навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці