За дорученням Прем’єр-міністра України проведено перевірки суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю пальним !

На виконання доручення Прем’єр-міністра України №10033/1/1-21 від 11.03.2021 р. щодо протидії нелегального обігу пального, Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області  в рамках здійснення держаного нагляду (контрою) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, перевірено 20 суб’єктів господарювання  (43 об’єкти), що здійснюють діяльність пов’язану із  роздрібною торгівлею пальним.

Під час проведення заходів у 8 суб’єктів господарювання із перевірених виявлено  факт здійснення діяльності пов’язаної із викидами забруднюючих речовин за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Також 3 суб’єкти господарювання здійснювали забір води за допомогою технічних засобів за  відсутності дозволу на спеціальне водокористування.                                                                                     

За результатами проведених перевірок субєктам господарювання видано приписи щодо усунення виявлених порушень, 18 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 7 123 грн. Крім того, під час перевірки одного із суб’єктів господарювання   виявлено факт здійснення планованої діяльності (нове будівництво обладнання призначеного для зберігання викопного палива чи продуктів їх переробки об’ємом 15 кубічних метрів і більше), яка підлягає оцінці впливу на довкілля без відповідного висновку з оцінки впливу на довкілля. Відносно посадової особи складено протокол за ч.1 ст. 164 КУпАП,  який направлено на розгляд до судових органів. Санкція даної статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн.- 34000 грн.)

    

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці