Щорічна акція з благоустрою розпочалася

Щороку Державна екологічна інспекція у Вінницькій області не залишається осторонь та приймає активну участь в проведенні весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області.





Однією з основних позицій є проведення державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області рейдових перевірок з виявлення фактів незаконного розміщення відходів у несанкціонованих місцях, забезпечення постійного контролю за дотриманням юридичними та фізичними особами вимог природоохоронного законодавства та вжиття заходів з притягнення винних осіб до передбаченої законодавством відповідальності.





Вже з початку березня 2020 року відповідно до розпорядження Вінницької обласної державної адміністрації від 02.03.2020р. № 164 «Про організацію щорічної  акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області», спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Інспекції розпочалися рейдові перевірки з виявлення фактів незаконного розміщення відходів на території Вінницької області.

В період з 03.03.2020р. по 06.03.2020р. проінспектовано Гайсинський район. За результатами перевірок виявлено ряд порушень в частині поводження з твердими побутовими відходами, як органами місцевого самоврядування, посадовими особами, так і громадянами. Основними порушеннями, які виявляються під час проведення рейдових перевірок: розміщення побутових відходів (петпляшки, папір, картон, скло) у несанкціонованих місцях, виявлення фактів змішування  ресурсоцінних відходів для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія.

Як приклад,  при інспектуванні медичних закладів Гайсинського району було виявлено розміщення відпрацьованих люмінесцентних ламп та медичних відходів у несанкціонованих місцях, що може негативно та безповоротно вплинути на  екосистему та здоров’я людей. Порушення поводження з медичними відходами може призвести до поширення інфекційних захворювань (СНІД, вірусний гепатит,черевний тиф, сказ та інш.) та негативно впливають на живі організми, що може призвести до непрогнозованих наслідків.

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафів було притягнуто 14 осіб. Загальна сума штрафів складає 4675 грн.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці