До уваги аграріїв Вінницької області !


Державна екологічна інспекція у Вінницькій області звертає увагу, що первинні водокористувачі мають право здійснювати спеціальне водокористування з водних об’єктів лише на підставі відповідного дозволу, яким встановлюється ліміт забору води, ліміт використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об’єкти. За самовільне водокористування відповідальні особи притягуються до адміністративної відповідальності. Крім того, контролюючим органом нараховується збиток, завданий державі внаслідок порушення водного законодавства.

Спеціальне водокористування - це забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів.

Інспекція просить усіх суб’єктів господарювання дотримуватись вимог природоохоронного законодавства з метою збереження навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці