До відома суб’єктів господарювання

Відповідно до ст.31 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» в Україні діє єдина система державного обліку в галузі охорони атмосферного повітря. Основними елементами функціонування даної системи є:

взяття на облік об'єктів, які справляють шкідливий вплив;

ведення на об'єктах первинного обліку стаціонарних джерел, які справляють шкідливий вплив;

складення державної статистичної звітності в галузі охорони атмосферного повітря за стаціонарними та пересувними джерелами, які справляють шкідливий вплив;
проведення інвентаризації викидів та обсягів забруднюючих речовин на зазначених об'єктах.
Державна екологічна інспекція у Вінницькій області наголошує, що відповідно до Наказу Державної служби статистики України №405 від 18.12.2019 р. юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб, що мають об’єкти, які перебувають на державному обліку в галузі охорони атмосферного повітря та здійснюють викиди забруднюючих речовин і парникових газів зобов’язані не пізніше 20.01.2020 р. подати державне статистичне спостереження № 2-ТП (повітря) (річна) "Звіт про викиди забруднюючих речовин і парникових газів в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів".
Крім цього, звертаємо увагу на те, що відповідно до ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» неподання суб’єктом господарювання документів обов’язкової звітності за два звітні періоди підряд без поважних причин, або без надання письмових пояснень про причини, що перешкоджали поданню таких документів, а також виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених суб’єктом господарювання, чи невиправлення помилки у встановлений строк є підставою для проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) відносно даного суб’єкта господарювання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці