Кожен четвертий четвер жовтня — Міжнародний день без паперу


«Навчимося використовувати папір раціонально!» — така основна теза міжнародної «безпаперової» кампанії, яка проходить кожен четвертий четвер жовтня по всьому світу.

В цей день провідні компанії з різних областей об'єднуються для того, щоб поділитися особистим досвідом скорочення нераціональних витрат паперу і провести власні акції підтримки. Мета Міжнародного дня без паперу (World Paper Free Day) — показати на реальних прикладах, як і за допомогою яких технологій кожна організація може внести вклад у збереження природних ресурсів.

Сьогодні до акції долучились і Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Начальник Інспекції Юрій Дубовий спільно з начальником відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Юлією Замушинською відвідали ТОВ «Консоль», що займається виготовленням ековати. Від Інспекції було передано 0,12 т газетного паперу для подальшої переробки.





Ековата – натуральний теплоізоляційний матеріал на основі целюлозних волокон. Виготовляється завдяки переробці газетного паперу. Відсортований газетний папір дробиться на спеціальному обладнанні та в подальшому змішується з мінеральними солями (солями бури та борної кислоти).

Крім того, працівники Інспекції постійно збирають використаний папір і картон та здають зібрану вторсировину на переробку.

Однак тенденції світового споживання паперу говорять про те, що необхідні колективні заходи по залученню уваги до проблеми.

Сортуйте папір та віддавайте на переробку, частіше використовуйте електронні записники та обирайте пакування із вторинної сировини!




 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці