За матеріалами Інспекції судом прийнято рішення щодо припинення незаконних дій підприємства


 

До повноважень Державної екологічної інспекції у Вінницькій області належить, зокрема, здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням суб’єктами господарювання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря.

Так, у разі невиконання виданих Інспекцією приписів на усунення виявлених в ході перевірок порушень, контролюючий орган звертається до суду про вжиття заходів реагування шляхом зобов’язання правопорушника вчинити певні дії задля припинення незаконних дій.

28.09.2020 року Вінницьким окружним адміністративним судом прийнято рішення застосувати  заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Філігран плюс» у вигляді зупинення використання ТОВ «Філігран плюс» джерел викиду – установки для сушки сировини (твердопаливний котел, бункери розвантаження навантаження сировини), які експлуатуються без відповідних дозвільних документів, до отримання суб’єктом господарювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

  Статтею 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися на підставі дозволу.

Відповідно до статті 50 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» екологічна безпека є такий стан навколишнього природного середовища, при якому забезпечується попередження погіршення екологічної обстановки та виникнення небезпеки для здоров'я людей.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» господарська чи інші види діяльності, пов’язані з порушенням умов і вимог до викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря і рівнів впливу фізичних та біологічних факторів на його стан, передбачених дозволами, може бути обмежена, тимчасово заборонена (зупинена) або припинена відповідно до законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці