Увага! На території Вінницької області зафіксовані випадки самовільного спалювання твердих побутових відходів 🔥

Із настанням літньо-осіннього періоду, громадяни починають господарювати на присадибних ділянках та прилеглих територіях. Як правило, таке прибирання завершується спалюванням відходів (зношений одяг, пластикові пляшки, поліетиленові пакети, макулатура та інше). Більшість людей, спалюючи побутові відходи, вважають, що роблять правильно, зменшуючи кількість відходів, що потрапляють на місця їх видалення не усвідомлюючи при цьому, що саме спалювання негативно впливає як на довкілля так і на здоров’я людей.

Відповідно до Закону України «Про відходи» спалювання побутових відходів дозволяється лише на спеціально призначених для цього підприємствах чи об’єктах та лише на енергетичні цілі з метою одержання теплової та /або електричної енергії. В інших випадках спалювання відходів заборонено.

Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області постійно здійснюються  рейдові перевірки щодо дотримання вимог поводження з відходами на території області. Так, в період з 01 серпня 2020 року по 07 вересня 2020 року зафіксовано 18 випадків порушення вимог поводження з відходами (спалювання твердих побутових відходів). Керуючись ст. 42 Закону України «Про відходи» відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму 10 200 грн. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці