УВАГА !!! Інспекція наголошує про посилення контролю за місцями видалення твердих побутових відходів


У зв’язку із високою пожежною небезпечнічністю, на сьогоднішній день на території Вінницької області загострилась проблема горіння побутових відходів на санкціонованих місцях видалення твердих побутових відходів. Як правило, горіння тривають від декількох годин до декількох днів.

В теплу пору року, у пожежонебезпечні періоди, передбачено зволоження твердих побутових відходів, що сприятиме  зменшенню пилоутворення та запобігатиме самозайманню відходів. Крім того, пожежна небезпека відходів залежить від проведення робіт з їх ущільнення. Чим більша щільність відходів, тим менша ймовірність виникнення пожеж унаслідок їх самозаймання.

Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області розпочато проведення рейдових перевірок місцями видалення твердих побутових відходів області. В період з 18.08.2020 року по 21.08.2020 року проведено обстеження місць видалення твердих побутових відходів Тиврівського району. За результатами обстежень, зафіксовано факти горіння двох місць видалення твердих побутових відходів. Відповідно до ст. 42 Закону України «Про відходи» відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

З метою недопущення порушень в подальшому, спеціалістами Держекоінспекції проведено роз’яснювальну роботу щодо порядку експлуатації місць видалення твердих побутових відходів для унеможливлення їх загоряння.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці