На території Селищанської сільської ради зафіксовано факт самовільного зайняття земельної ділянки


Сектором державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області в ході розгляду звернення було встановлено, що фермерське господарство при обробітку земель сільськогосподарського призначення, які є в оренді господарства, здійснило розорення та посів сільськогосподарської культури – соняшник. Порушення вчинено на земельній ділянці, яка розташована в межах нормативної прибережної захисної смуги р. Згар на території Селищанської сільської ради, Літинського району та використовується за відсутності відповідного рішення органу місцевого самоврядування чи органу виконавчої влади про її передачу у власність або надання в користування (оренду), що є порушенням ст. 61, 125, 126 Земельного кодексу України та ст. 89 Водного кодексу України.

За результатами розгляду голову господарства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 53, 53-1 КУпАП та роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства України.

Крім того, відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 25.07.2007 року № 963, розраховано шкоду завдану порушенням вимог природоохоронного законодавства розмір якої становить 1981,27 грн. та направлено претензію для добровільного відшкодування шкоди.




  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці