Інспекцією у Вінницькій області пред’явлено претензію щодо відшкодування шкоди завданої незаконною рубкою дерев

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, у 2019 році було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) в межах території комунального лісогосподарського підприємства «Жмеринський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс»

Під час здійснення зазначеного заходу, було виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства у тому числі і факт проведення суцільної рубки головного користування ( за дозволом, лісорубним квитком, який виписаний з порушенням),  даний захід не запроектований  у  фонді рубок головного користування до матеріалів базового лісовпорядкування яке проведено в 2016 році, що є порушенням ст.ст. 19, 48, 64, 67, 69 Лісового кодексу України.

За результатами проведення зазначеного лісогосподарського заходу було підприємством зрубано  265 дерев різних порід та діаметрів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 665 від 23.07.2018 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» було обраховано загальний розмір шкоди заподіяної внаслідок незаконної  рубки дерев, яка  становить 1 478 041,81 грн.

По даному факту, Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області пред’явлено претензію ДП «Жмеринський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс» щодо добровільного відшкодування розміру шкоди, завданої незаконною рубкою дерев.

              Державна екологічна інспекція у Вінницькій області  просить усіх  неухильно дотримуватись норм чинного законодавства, адже за незаконну рубку дерев передбачено цивільну, адміністративну та кримінальну відповідальність.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці