Інспекцією пред’явлені претензії Копайгородському ККП та КП «Немирівводоканал» Немирівської міської ради за забруднення поверхневих вод


 

Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області,   у період із 11.03.2020р. по 17.03.2020р.  проведено планову перевірку Копайгородського ККП та  в період з 25.02.2020р. по 2.03.2020р. позапланову перевірку КП «Немирівводоканал» Немирівської міської ради.





За результатами проведених  перевірок  встановлено, що підприємства приймають стоки від населення та підприємств  смт. Копайгород   та м. Немирів та здійснюють їх очистку на власних очисних спорудах типу КТМ- 60 з подальшим    випуском зворотних вод  у водні об’єкти.  Очисні споруди підприємств не забезпечують належної біологічної очистки зворотних вод, що скидаються у водний об’єкт.

При перевірках спеціалістами відділу інструментально-лабораторного інспекції відібрано проби зворотних вод на випусках у водні об’єкти підприємств.  Згідно результатів досліджень встановлено перевищення концентрацій нормативів ГДС по забруднюючих речовинах (азот амонійний, фосфати, нітрати, хлориди, БСК5, ХСК, тощо).

Підприємствам  пред’явлені  претензії на суми: 4 701грн. Копайгородському ККП  та 4 428грн. – КП «Немирівводоканал» Немирівської міської ради за забруднення поверхневих вод.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці