Спалювання сухих рослинних залишків – небезпека для життя, здоров’я людини та навколишнього природного середовища


 

У даний період року на території усієї України існує велика проблема щодо спалювання сухих рослинних залишків.




Відділом державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Державної екологічної інспекції Вінницької області, у період з 30.03.2020р. по 03.04.2020р., було проведено рейдові перевірки щодо заборони самовільного випалювання рослинності або її залишків. Перевірки проводились у Вінницькому, Калинівському, Тиврівському, Літинському, Липовецькому та Погребищенському районах.




За результатами проведених перевірок спеціалістами Інспекції було складено 10 адміністративних протоколів по статті 77-1 КУпАП (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) та 3 адміністративні протоколи по статті 82 КУпАП (Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення) на загальну суму 2 465 грн.




Державна екологічна інспекція у Вінницької області висловлює вдячність працівникам Калинівського РС ГУ ДСНС України у Вінницькій області та працівникам Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області за допомогу в проведенні рейдових перевірок на території Калинівського району.

В даному випадку взаємодія державних структур сприяла виявленню та невідкладному усуненню правопорушень чинного законодавства. Метою рейдових перевірок є запобігання вказаних правопорушень, притягнення винних осіб до відповідальності та роз’яснення громадянам яку шкоду вони завдають навколишньому природному середовищу своїми протиправними діями.

 
 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці