Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області знову зафіксовано незаконну руку дерев

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) в межах території державного лісогосподарського підприємства «Хмільницьке лісове господарство».

Під час здійснення зазначеного планового заходу, було виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства у тому числі і факти незаконної рубки дерев у загальній кількості 177 шт. різних порід та діаметрів.

 А саме  частина дерев у загальній кількості 85шт  різних порід та діаметрів  була зрубана на підставі лісорубного квитка, який виписаний із порушеннями тобто вибірково-санітарні рубки дерев не були включені до переліку заходів із поліпшення санітарного стану лісів.

Інша частина незаконно зрубаних дерев у загальній кількості 92 шт. різних порід та діаметрів була зрубана як такі, що не включені у матеріали відводу тобто не відповідають дозволеній до рубки кількості.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 665 від 23.07.2018 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» було обраховано загальний розмір шкоди заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев, яка  становить 2 435 825,01 грн.

Матеріали по даному факту було направлено до правоохоронних органів, для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження.


 Державна екологічна інспекція у Вінницькій області  просить усіх  неухильно дотримуватись норм чинного законодавства, адже за незаконну рубку дерев передбачено цивільну, адміністративну та кримінальну відповідальність.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці