Державна екологічна інспекція у Вінницькій області, продовжує фіксувати зловживання щодо використання природних ресурсів




 

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) на території одного із комунальних лісогосподарських підприємств області, яке входить до складу ВОКСЛП «Віноблагроліс».

Під час здійснення зазначеного планового заходу, було виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства у тому числі і факт незаконної рубки дерев у загальній кількості 33 шт. породи дуб різних діаметрів.

Крім того в межах лісового фонду підприємства було виявлено незаконну рубку 14 дерев породи дуб громадянином,  який не входить до посадового складу лісогосподарського підприємства.

             За результатами зазначеного факту, на винну особу було складено протокол про адміністративні правопорушення за ч.1 ст. 65 КУпАП.

 Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 665 від 23.07.2018 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» було обраховано загальний розмір шкоди заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев, яка  становить 992 372,60 грн.

Матеріали по даному факту було направлено до правоохоронних органів, для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці