Жителями смт Капустяни спільно із Капустянською сільською радою проведено роботи з ремонту та облаштування вигребу від багатоквартирного будинку

До Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло звернення від жителів смт Капустяни Тростяненцького району щодо порушення вимог законодавства про відходи.
Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області при виїзді на місце було встановлено, що від шістнадцятиквартирного будинку, розташованого за адресою: вул. С. Мурованого, 16, с. Капустяни стічні води виводяться до вигрібної ями. Вигрібна яма була облаштована в 1986р. та передбачалася як тимчасова. Однак, з 1986 року і до сьогодні вигрібна яма експлуатується та використовується для накопичення стічних вод шістнадцятиквартирного будинку. Несвоєчасне викачування стічних вод (рідких побутових відходів) призводить до наповнення вигрібної ями та подальшого витікання рідких побутових відходів за її межі.



На момент перевірки встановлено, що у зв’язку з несвоєчасним проведенням робіт з викачування стічних вод (рідких побутових відходів) з вигрібної ями рідкі побутові відходи виливаються на дорогу.
За результати перевірки було видано припис щодо усунення вимог природоохоронного законодавства. Крім того, проведено зустріч з мешканцями будинку та роз’яснено вимоги щодо утримання та експлуатації індивідуальних вигребів. Оскільки вигрібна яма від будинку знаходилася в аварійному стані жителям будинку було рекомендовано провести роботи з її ремонту та облаштування.



При проведенні повторної перевірки було зафіксовано, що припис виконано. Жителями будинку спільно із Капустянською сільською радою проведено роботи з ремонту та облаштування вигребу від багатоквартирного будинку. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області отримали усну подяку від жителів села Капустяни щодо сприяння у вирішенні питання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці