Презентовано мобільну установку для сортування сміття на території Северинівської об’єднаної територіальної громади

07 листопада представники Державної екологічної інспекції у Вінницькій області ознайомилися з роботою мобільної установки для сортування сміття на території Северинівської об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, Северинівською об’єднаною територіальною громадою за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та коштів місцевого бюджету було придбано мобільну сортувальну установку.

Виготовлено пристрій на підприємстві міста Харків Greenex Eco. Передбачається, що установка сортуватиме побутові відходи на території населених пунктів Северинівської та Чернятинської сільських рад. 

Мобільний сміттєсортувальний комплекс має: завантажувальний пристрій; конвеєр; дизель-генератор; прес; УФ-лампи; систему вентиляції кабіни; освітлення. Передбачається, що побутові відходи відвантажуються в приймальний бункер, потрапляють на стрічку та розсортуватимуться на чотири різних фракцій. Крім того, в пристрої встановлено обладнання для пресування відходів.


На сьогодні, установка ще не введена експлуатацію. Проводяться роботи з її налаштування та прийняття на баланс територіальної громади. Прогнозується, що запрацює мобільна установка для сортування сміття на території Северинівської об’єднаної територіальної громади вже навесні 2020 року.   


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці