Радіаційна безпека

Завідувачем сектору радіаційного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області – старшим державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області Шамраєм Богданом Борисовичем та головними спеціалістами вищезазначеного сектору Бабиною Тетяною Миколаївною та  Гайворонюк Оленою Петрівною були проведені навчання на базі  Вищого  професійного училища №11 м. Вінниці студентам групи  №47, учням 9 – го класу Кукулянської ЗОШ Піщанського району та  учням Немійської середньо – освітньої школи 1-2 ступенів Могилів-Подільського району відповідно на тему: «Радіаційна безпека».   


        

На вищезазначених заняттях студентам та учням було доведено інформацію про форми іонізуючого радіоактивного випромінювання ( Альфа-частинки, Бета-частинки, Гамма-промені, Нейтрони) та їх вплив на людський оргнізм.



Також було поінформовано про негативні наслідки  забруднення навколишнього  середовища  радіонуклідами  внаслідок аварії  Чорнобильської АЕС. Продемонстровано роботу приладів радіаційного контролю та доведено інформацію про безпосередню роботу державних інспекторів сектору у разі виявлення перевищення допустимих норм іонізуючого випромінювання у міжнародних пунктах пропуску через державний кордон.  


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці