Що потрібно знати про ринковий нагляд, який здійснює Державна екологічна інспекція у Вінницькій області

Керуючись  Законом України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 927 «Про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив» та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» Державна екологічна інспекція у Вінницькій області уповноважена здійснювати державний ринковий нагляд і контроль за забезпеченням відповідності показників якості і безпечності автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив.

Відповідно до статті 24 Закону України “Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції” споживачі (користувачі), які володіють інформацією про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, що можуть завдати такої шкоди, мають право звертатися до органів державного ринкового нагляду за захистом порушеного права на безпечність продукції. При цьому обов’язково потрібно  зазначити повну назву суб’єкта господарювання та адресу, за якою розміщується виробник чи розповсюджувач цієї продукції.

У разі виявлення випадків щодо реалізації продукції яка становить ризики для споживачів (користувачів), несумісні із загальною вимогою щодо якості продукції, просимо громадян звертатися за контактними телефонами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області: (0432) 51-31-49, (0432) 46-67-58 або письмово за адресою: м. Вінниця, вул. 600-річчя 19.

Звернення громадян повинні бути оформлені відповідно до статті 5 Закону України „Про звернення громадян”. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці