Проведена позапланова перевірка КП «Тульчинводоканал»

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло колективне   звернення    жителів  с.  Кинашів   щодо   забруднення  водного об’єкту (р. Сільниця) стічними водами  КП «Тульчинводоканал»  та щодо законності складування відходів на території очисних споруд підприємства.

Так, спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Інспекції було проведено позапланову перевірку вищевказаного підприємства.

В ході перевірки було встановлено, що стічні  води підприємства  відводяться  у водний об’єкт (р. Сільниця)   на  підставі   дозволу на спеціальне водокористування 25.09.2017р. з терміном дії до 25.09.2020р. та розробленого проекту нормативів ГДС,  у відповідності до вимог ст.  44,49 Водного кодексу України. 




Крім того, спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції під час перевірки відібрано проби на скиді стічних   вод. Згідно з протоколом  вимірювань  складу та властивостей проб води, встановлено перевищення концентрації граничнодопустимого скиду  забруднюючих речовин у водний  об’єкт  встановлених у дозволі на спеціальне водокористування.

 За невиконані пункти  припису, відповідальну особу підприємства  притягнуто  до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, а також підприємству пред’явлено претензію на суму 11 349 грн. 32 коп. для добровільного відшкодування збитків нанесених державі внаслідок   наднормативного скиду  забруднюючих речовин.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці